Ha nyár akkor mindenkinek az jut eszébe, hogy friss a levegő, napfény és óriási grill partik a hátsókertben, de természetesen ezeken az eseményeken a bogarak is jelen vannak mint hívatlan vendégek.   Íme az ötletek, hogy a lehető-leg bogármentes övezetet alakítsuk ki.

Szúnyog

A szúnyogoknak álló vízre van szükségük, hogy szaporodjanak, szóval szüntessünk meg minden forrást: dobjuk ki az üres szódás flakonokat és dobozokat, a csatornákat is takarítsuk ki gyakran.”1 cm víz elegendő a szaporodásukhoz, szóval figyeljünk a gyerekmedencékre és a madáritatókra is,  vágjuk a füvet és a zöld növényeket minél kisebbre.

Azonban a leghatékonyabb védelemnek a levendula bizonyul. A szúnyogirtás igen hatékony módja a levendula. A szúnyogok ugyanis nagyon nem kedvelik a levendula illatát. Éppen ezért azokat a kerteket, ahol már messziről illatozik azt jó messzire elkerülik. Néhány cserép levendula az ablakokba és a balkonra, máris sokat tettél szúnyoginvázió ellen. Ugyanígy a citrom-, a citronella- és a citromfű-illóolajakat sem szeretik a szúnyogok. Esti beszélgetéshez érdemes tehát illatgyertyát gyújtani, vagy aromalámpába levendula-, citrom- vagy citromfűolajakat csepegtetni.

Légy

A legyek a nyári hónapokban gyarapodnak. Kint, tojást raknak szemétben, talajban, fűnyíróban, szennyvízben, és állati hulladékokban és rothadó ételekben. Annak megakadályozására, hogy ellepjék  házadat a legyek, távolíts el az udvarból minden szemetet, ne hagyjuk az ajtókat félig nyitva és zárjuk el az ételeinket.

Hangya

Egy megoldás a hangyák távol tartására, ha szódabikarbónát szórunk a látható hangya útvonalakra.

Eredeti nyelvű forrás: http://www.goodhousekeeping.com